1193 Budapest, Derkovits utca 53. 1em.   Telefon: 06 - 1 - 260 - 2535    Fax: 06 - 1 - 260 - 2037   E-mail: textra@textra.hu


               Szerződött
           RICOH
                         Partner
Textra Kereskedelmi És Szolgáltató KFT
1193 Budapest, Derkovits utca 53. 1em.* IRODATECHNIKA
* KLÍMATECHNIKA
Telefon:  06 - 1-260 - 2535  * Fax.:  06 - 1- 260 -2037
E-mail: textra@textra.hu

Üdvözöljük Honlapunkon!

Társaságunk klímatechnikai üzletága
12 éves szakmai múltra tekinthet vissza.

Háztartásokba - intézményekbe,
eseti megbízás vagy szerződéses formában
vállaljuk klímakészülékek telepítését,
szakszerű karbantartását és javítását,
függetlenül attól, hogy a készüléket hol vásárolta.

Továbbá vállaljuk az Ön igényeinek megfelelő
készülék beszerzését 
kiszállítását és szakszerű telepítését.ÚJ
Milyen szempontokat vegyünk figyelembe klímavásárláskor?

- Először is meg kell határoznunk a klímaberendezés teljesítményét. Ha nem vagyunk profi klímaszakértők, kérjük szakember segítségét. Ő kikalkulálja a helyiség mérete, elhelyezkedése, szigeteltsége és egyéb adottságai figyelembe vételével az optimális hűtőteljesítményt. Ez nagyban függ a helyiség belmagasságától, az ablakok méretétől és a külső környezettől is.

- Ha magunk vágunk neki a számolásnak és esetleg kisebb teljesítményű berendezést szereltetünk be, az jelentősen növeli az energiafelhasználást. Ha a klíma csak folytonos üzemelés mellett képes lehűteni a helyiséget, az igencsak megdobja az áramfogyasztást. Egy szakértő által meghatározott teljesítményű klímaberendezés ebből kifolyólag időt állóbb, ráadásul hatékonyabb is.

- Vegye figyelmembe az energiatakarékosságot is. A villanyszámla drámai növekedése nem fog mosolyt csalni az arcára, ezért érdemesebb egy kicsit drágább, azonban kevesebb     energiát igénylő klímába fektetni. Ha fali klímát szeretne, válasszon távirányítós változatot a kényelmes használat érdekében.

Cégünk mindenben segítségére lesz, akkor is, ha a klímaberendezést nem nálunk vásárolta. Egyaránt várjuk magánszemélyek, vállalkozások és cégek megkeresését.

Válasszon minket, ha profikra van szüksége!

Meghibásodott klímaberendezése? Javításra szorul a szerkezet, de nem tudja, kihez forduljon?
Mi megoldjuk problémáját akkor is, ha a klímaberendezést nem nálunk vásárolta, a hangsúly nálunk a megelőzésen van!
Sokan úgy gondolják, hogy ha meg van a klímaberendezés, akkor onnantól nem is kell foglalkozni vele. Azután egyszer csak furcsa szagokra, csökkent teljesítményre, rosszabb esetben pedig füstre lehetnek figyelmesek. A klímák javításához és karbantartásához mindig kérje szakember segítségét, mert a hozzá nem értés adott esetben többet árthat, mint amennyi hasznot hoz.
A karbantartás is ugyanolyan fontos, mint az, hogy szakértő szerelje be a klímát. Az időszakos karbantartás során könnyedén felfedezhetők az apróbb meghibásodások. Így időben ki tudjuk küszöbölni ezeket, még mielőtt nagyobb kárt okoznának. A karbantartás során végzett tisztítási munkálatok pedig elhárítják a szennyeződések által keletkező problémákat.
Ha azonban nem volt ilyen elővigyázatos, netán a karbantartás mellett mégis meghibásodott klímaberendezése, javíttassa velünk!
Keressen minket és legyen újra kellemes hőmérséklet otthonában, irodájában!

A klímaberendezés optimális elhelyezése

A klímaberendezés optimális elhelyezése kiemelten fontos feladat, hiszen számos kellemetlenség adódhat a rossz helyválasztástól.

  • Mivel a hideg levegő sűrűsége nagyobb a meleg levegőénél, ezért a berendezés által kifújt hideg levegő többségben lefelé fog szállni és a rossz elhelyezés esetén valaki számára       ez igen nagy kellemetlenséget jelenthet, például irodákban ülőmunka végzése közben. A klíma lényegesebben nagyobb területet tud hűteni kellemetlen érzet nélkül, amennyiben         kellő magasságban van elhelyezve. Optimális magasság: 210-250 cm.
  • Az elhelyezéskor vegyük figyelembe az előírásokat és a cső hosszát a külső tér és a belső terek között, hiszen nem nyújt esztétikus látványt a falon futó csőszerkezet.
  • A legtöbb klímaberendezés rendelkezik kültéri egységgel, ezért vegyük figyelembe, hol helyezhető el úgy a falon, hogy ne zavarjon senkit az üzemzaj és a kondenzvíz csöpögése.
Amennyiben minőségi klímaberendezésre van szüksége, valamint a hozzá tartozó megbízható és széleskörű szolgáltatási rendszerre, keressen minket bizalommal     elérhetőségeinken és kollégáink készséggel állnak mindenben a rendelkezésére!

A klíma tisztítás fontosságáról röviden

A klíma tisztítás fontosságáról röviden

Nyári szezonban, aki csak teheti, klímaberendezéssel veszi fel a harcot a rekkeno hoséggel szemben. Azonban akiknek már évek óta tulajdonukban van valamilyen készülék, fontos, hogy minden évben gondoskodjanak a karbantartásukról, aminek során kiemelt figyelmet kell kapnia a klíma tisztításnak. E fontos mozzanat nélkül minden szempontból kockázatos a berendezés használata, ezért nem szabad elhanyagolni a nyár kezdetekor.

A klíma tisztítás elsosorban a lakók egészségének a szempontjából fontos. A szakemberek nem gyozik felhívni a figyelmet a veszélyes baktériumokra, amik megtelepszenek a berendezések lamelláin és belsejében, ezeket pedig csak szakszeru és alapos klíma tisztítás keretein belül lehet eltávolítani. Ha ez megtörtént, ezután biztonsággal lehet használni a készülékeket.

Minél koszosabb a készülék, annál rosszabb lesz a teljesítménye, így a tisztítás elhanyagolásával nemcsak a rendeltetésszeru használat nem teljesülhet, hanem még a fogyasztás is növekedni fog az adott ingatlanon belül.

Éljen a klíma tisztítás lehetoségével, ehhez pedig vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetoségeink valamelyikén!

Elromlott a légkondicionáló az irodában? Forduljon klíma szervizünkhöz!

A klíma tisztítás fontosságáról röviden

Egy irodahelyiségben a munkavégzés sohasem állhat meg, még a kánikula idején sem, azonban a vezetőségnek ehhez gondoskodnia kell a megfelelő körülményekről, vagyis légkondicionáló berendezést kell telepíttetni. Sajnos, mint más műszaki berendezésekkel kapcsolatban, úgy a klímákat illetően is merülhetnek fel meghibásodások, amelyek akkor a legkellemetlenebbek, ha miattuk teljesen használhatatlanná válik a berendezés, így nem hűt megfelelően. Ha Ön is problémákat észlel a légkondicionálóval kapcsolatban, és nem szeretné, hogy az alkalmazottak veszítsenek munkalendületükből, forduljon bizalommal klíma szervizünkhöz!

Mivel klíma szervizünk munkatársai tisztában vannak azzal, hogy az irodahelyiségek kapcsán mennyire meghatározóak a körülmények a munkavégzés szempontjából, ezért rövid határidőn belül igyekeznek orvosolni a problémát. Ennek köszönhetően nem kell akár heteken keresztül, a legforróbb napokon nélkülözniük a berendezést, így a teljesítmény a kánikulában is százszázalékos lehet.

Vegye igénybe klíma szervizünk szolgáltatásait, ehhez keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

Tanácsok klíma vásárláshoz

Tanácsok klíma vásárláshoz

Klímát vásárolna? Azt is tudja, hogy milyen készülék való Önnek? Segítünk a választásban! Fogadja meg tanácsainkat klíma vásárláshoz, és döntsön a legelonyösebb készülék mellett!

Tudnia kell, hol fér majd el a klíma és mekkora helyet igényel majd. A túl nagy csak felesleges energiapazarlással jár, a túl kicsi, ha nem elég a teljesítménye, nem képes megfeleloen huteni és szintén túl sokat fogyaszt.

Érdemes tájékozódni klíma vásárlás elott, hogy milyen feltételekkel kínálják a berendezést. Meddig érvényes a garancia, beszerezhetoek-e hozzá alkatrészek, javítható-e a klíma. Az sem mindegy, mit tartalmaz a klíma ára és mit vállal a forgalmazó a javításnál.

Szabályozható, tehát inverteres klímát vásárolna vagy elegendo egy egyszerubb készülék? Tisztázza az igényeit és a lehetoségeit, tájékozódjon, és csak ezután vágjon bele a klíma vásárlásba!

Megbízható klímákért és szakmai tanácsokért keressen minket bizalommal elérhetoségeink valamelyikén, szakértoink rendelkezésére állnak!

Miért van szükség a klímaberendezések karbantartására?

Miért van szükség a klímaberendezések karbantartására?

Manapság a klímaberendezések a legpraktikusabb készülékeknek számítanak a magáningatlanokban és a középületekben egyaránt, azonban, hogy ez valóban igaz is legyen, és mindig rendeltetésszeruen lehessen oket alkalmazni a hétköznapokban, bizonyos idoközönként a klímaberendezéseket karbantartás alá kell vonni.

A klímaberendezés karbantartására egyrészt a biztonságos használat miatt van szükség, ugyanis, ha például hosszú ideig nem kerül ellenorzés alá a készülék, illetve nem tisztítják ki, úgy bizonyos ido múlva a berendezés muködés közben veszélyeztetheti a környezetét, foként az egészség szempontjából. A klímaberendezés karbantartására másrészt azért van szükség, mert így a szakemberek könnyedén, még idejében ki tudják szurni azokat a hibákat, amelyek késobb végzetes problémákat is okozhatnak muködés közben a készülékeknél.

Ne feledkezzen meg Ön sem a klímaberendezések karbantartásáról, amelyet érdemes legalább évszakváltáskor megismételnie, tehát most éppen aktuális, hogy igénybe vegye szolgáltatásunkat! Forduljon hozzánk bizalommal elérhetoségeink!

Facebook